Lay-out Engineer

Over ons

MPS Systems B.V. (MPS) is een wereldwijd bekend merk van high tech drukmachines voor etiketten en flexibele verpakkingen. Onze klanten drukken etiketten en flexibele verpakkingen voor o.a. eten en drinken, cosmetica, huishoudmiddelen en beveiliging. Onze machines worden vanuit ons hoofdkantoor in Arnhem van A tot Z intern ontwikkeld en geassembleerd en wereldwijd verkocht met hulp van een internationaal netwerk van eigen buitenlandse vestigingen en distributeurs. De installatie en after sales worden uitgevoerd door een eigen service afdeling met ondersteuning van een internationaal netwerk van service partners.

De kracht van MPS Systems zit in het klant specifiek configureren van machines waar veel gebruik wordt gemaakt van OEM delen. Door de grote mate van maatwerk en strakke levertijden in de markt heerst er een dynamische werkomgeving waarin MPS Systems kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Wij leveren niet alleen de beste machine, maar werken intensief samen met onze klanten om het allerbeste resultaat te bereiken voor de klant. Dit doen we door middel van innovaties op het gebied van connectivity en hoogstaande service en performance programma’s.

Wij zijn op zoek naar een:

Lay-out Engineer


Wat ga je doen Als Lay-out Engineer maak je deel uit van de afdeling Mechanical Engineering (6 fte) en werk je nauw samen met diverse collega’s van verschillende afdelingen binnen de organisatie, van Sales tot aan Assemblage en uiteindelijk ook met de klant. In deze rol stel je samenstellingstekeningen op van complete productielijnen in zowel de offertefase als de definitieve configuratie wanneer de lijn verkocht is, inclusief de benodigde aansluitingen. Samen ben je continue bezig met het waarborgen van het kwaliteitsniveau en het voortdurend verbeteren hiervan. Om feeling te houden met de machines, loop je regelmatig een ronde over de afdeling Assemblage om te zien wat jij als Engineer uitgedacht en ontworpen hebt.

Je bedenkt samen met je collega’s nieuwe, innovatieve mechanische machineoplossingen voor engineering-to-order-projecten. Daarnaast breng je de toegepaste processen naar een volgend niveau en ga jij je bezig houden met diverse ontwikkelprojecten. Als Lay-out Engineer werk je aan technisch uitdagende projecten met uiteenlopende doorlooptijden. Je bent verantwoordelijk voor de gehele lay-out tekening inclusief applicatie-invulling waar je collega’s en klanten op kunnen vertrouwen. Daarnaast houd jij je onder andere bezig met:

 • 3D-concept uitwerken van samenstellingen, detailleren op 2D-niveau; 
 •  Initiëren van design reviews, waarbij jij als specialist samen met collega’s vanuit diverse disciplines de machinespecificaties en doelstellingen verifieert; 
 • Het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen in nieuwe of bestaande machines; 
 • Het vertalen van projectdefinitie/specificaties naar 3D-concept. 
 • Het verder uitwerken, implementeren en onderhouden van een configurator die door zowel techniek als commercie gebruikt moet kunnen worden. 
 • Uitwerken van tekeningen ten behoeve van ATEX installaties (te denken aan zones en afzuiging) en floorloads.

Wie zoeken wij

Je bent een proactief en gedreven type. Daarnaast ben je leergierig en wil jij jezelf, maar ook de organisatie blijven verbeteren: Win-win! Daarnaast beschik je over:

 • Afgeronde MBO/HBO opleiding richting Werktuigbouwkunde;
 • Leergierig wat betreft applicaties en functionaliteiten; 
 • Ervaring met Inventor of een soortgelijk 3D-pakket; 
 • Naast de Nederlandse taal is een goede beheersing van de Engelse taal zowel in woord als geschrift een vereiste. Beheersing van de Duitse taal heeft een sterke pré.

Wat kun je van ons verwachten

 • Een fulltime (40 uur) functie bij een dynamisch, internationaal bedrijf dat volop in ontwikkeling is, met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng en ideeën;
 • Een informele en open werksfeer;
 • Een goed salaris en doorgroeimogelijkheden
  MPS hanteert de CAO voor Metaal & Techniek, waarbij MPS 10% extra betaalt;
 • Pensioenfonds PMT (ca 50% werkgeversbijdrage);
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • Inwerktraject 3 tot 6 maanden binnen de organisatie;
 • Actieve personeelsvereniging met grote variatie aan activiteiten;
 • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling (trainingen/opleidingen);

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Mooi!

Als je op zoek bent naar een veelzijdige verantwoordelijkheid in een internationale technische en commerciële werkomgeving, dan maken we graag kennis met je.

Heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Neem dan contact op met Harm-Jan de Jong via h.djong@mps-printing.com.

Indien je wilt solliciteren voor deze functie, dan vragen wij jou om een korte motivatie en CV te sturen naar hr@mps-printing.com.