Commissioning Engineer

MPS Systems B.V. is een internationaal opererende machinebouwer van drukmachines voor de label- en flexibele verpakkingsindustrie sinds 1996. Onze klanten drukken etiketten en flexibele verpakkingen voor o.a. eten en drinken, cosmetica, huishoudmiddelen en beveiliging. Onze machines worden van A tot Z intern ontwikkeld en geassembleerd en wereldwijd verkocht middels een internationaal netwerk van eigen buitenlandse vestigingen en distributeurs. De installatie en aftersales worden uitgevoerd door een eigen serviceafdeling met ondersteuning van een internationaal netwerk van servicepartners.

Wij op zoek naar een:

Commissioning Engineer

De kracht van MPS Systems zit in het klant specifiek configureren van machines waar veel gebruik wordt gemaakt van OEM delen. Door de grote mate van maatwerk en strakke levertijden in de markt heerst er een dynamische werkomgeving waarin MPS Systems kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Wij leveren niet alleen de beste machine, maar werken intensief samen met onze klanten om het allerbeste resultaat te bereiken voor de klant. Dit doen we door middel van innovaties op het gebied van connectivity en hoogstaande service en performance programma’s.

Wat ga je doen

Nadat de machine is geassembleerd, volgt de laatste fase voor afname: de inbedrijfname. Als Commissioning Engineer ben je verantwoordelijk voor het testen en afstellen van de machine voor de inbedrijfname.

Daarnaast houd je je ook bezig met:

  • Het laden van software (codesys systemen)
  • Het verhelpen van storingen
  • De machine afname met klanten vanuit de hele wereld. Hierbij is kennis van flexo drukken een pre.
  • Je werkt nauw samen met je collega’s van bijvoorbeeld Service, Ordercoördinatie, Montage en Print Management.

Onze machines worden wereldwijd verkocht en geïnstalleerd. Een deel van je werkzaamheden voer je op locatie bij de klant uit en om deze reden zijn we op zoek naar een collega die bereid is om internationaal te reizen. Je basis is ons hoofdkantoor in Arnhem en je rapporteert aan de Teamleider Commissioning.

Wie zoeken wij:

Onze nieuwe collega is communicatief sterk en denkt in oplossingen en mogelijkheden. Je vindt het leuk om in een team te werken maar kan ook zelfstandig aan de slag. In het team ontstaat ruimte voor een collega die de ambitie heeft om zich op termijn te ontwikkelen tot Teamleider Commissioning.
Daarnaast beschik je over:

  • Een HBO diploma Mechatronica/besturingstechniek of vergelijkbaar
  • Ervaring in de machinebouw
  • Minimaal 2 tot 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie met zowel mechanische als elektrische werkzaamheden
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (dit is noodzakelijk)
  • Een VCA diploma én NEN3140 certificaat of de bereidheid om deze te halen.
Wat kun je van ons verwachten?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Mooi!

Heb je vragen over deze functie neem dan contact op met Dean Tolboom, Manager Operations a.i. op telefoonnummer 06 153 01 107 of met Marjolein Arent, HR manager op telefoonnummer 06 150 95 969. Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Stuur je CV en een korte motivatie naar hr@mps-printing.com. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.