Sr. Mechanical Engineer

MPS Systems B.V. is een internationaal opererende machinebouwer van drukmachines voor de label- en flexibele verpakkingsindustrie sinds 1996. Onze klanten drukken etiketten en flexibele verpakkingen voor o.a. eten en drinken, cosmetica, huishoudmiddelen en beveiliging. Onze machines worden van A tot Z intern ontwikkeld en geassembleerd en wereldwijd verkocht middels een internationaal netwerk van eigen buitenlandse vestigingen en distributeurs. De installatie en aftersales worden uitgevoerd door een eigen serviceafdeling met ondersteuning van een internationaal netwerk van servicepartners.

Senior Mechanical Engineer

De kracht van MPS Systems zit in het klant specifiek configureren van machines waar veel gebruik wordt gemaakt van OEM delen. Door de grote mate van maatwerk en strakke levertijden in de markt heerst er een dynamische werkomgeving waarin MPS Systems kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Wij leveren niet alleen de beste machine, maar werken intensief samen met onze klanten om het allerbeste resultaat te bereiken voor de klant. Dit doen we door middel van innovaties op het gebied van connectivity en hoogstaande service en performance programma’s.

Wat ga je doen

Als Senior Mechanical Engineer maak je deel uit van de afdeling Mechanical Engineering (6 fte.) en werk je nauw samen met diverse collega’s van de afdeling Control Engineering, Print Management en Assemblage. Samen ben je continu bezig met het waarborgen van het kwaliteitsniveau van alle machines en het voortdurend verbeteren hiervan. Om feeling te houden met de machines, loop je regelmatig een ronde over de afdeling assemblage om te zien wat jij als engineer uitgedacht en ontworpen hebt.

“Je bedenkt nieuwe, innovatieve mechanische machineoplossingen voor engineering-to-order-projecten. Daarnaast breng je de MPS standaard naar een volgend niveau en ga jij je bezig houden met diverse ontwikkelprojecten om voorop te blijven lopen qua technologische ontwikkelingen!”

Als Senior Mechanical Engineer werk je aan technisch uitdagende projecten met uiteenlopende doorlooptijden: 1 dag t/m meerdere maanden. Je bent verantwoordelijk voor de gehele uitwerking vanaf opzet specificaties, tekeningenpakket tot en met vrijgave naar de afdeling inkoop. Daarnaast houd jij je onder andere bezig met:

· 3D-concept uitwerken van samenstellingen, detailleren op 2D-niveau en vervolgens het maken van bijhorende stuklijsten;

· Initiëren van design reviews, waarbij jij als specialist samen met collega’s vanuit diverse disciplines de machinespecificaties en doelstellingen verifieert;

· Het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen in nieuwe of bestaande machines;

· ’Het vertalen van projectdefinitie/specificaties naar 3D-concept, rekening houdend met functionaliteit, target kostprijs, maakbaarheid en opleverdatum.

Wie zoeken wij

Je bent een proactief en gedreven type. Daarnaast ben je eager en wil jij jezelf, maar ook de organisatie blijven verbeteren: Win-win! Daarnaast beschik je over:

· Afgeronde HBO / WO opleiding richting Werktuigbouwkunde;

· Meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie binnen de machinebouw;

· Ervaring met Inventor of een soortgelijk 3D-pakket;

· Naast de Nederlandse taal is een goede beheersing van de Engelse taal zowel in woord als geschrift een vereiste. Beheersing van de Duitse taal heeft een sterke pré.

Wat kun je van ons verwachten

MPS is ambitieus en biedt ook haar medewerkers de mogelijkheid zich te ontwikkelen op gebied van kennis en vaardigheden. Daarnaast is ‘saamhorigheid’ datgene wat de organisatie typeert. Zo worden er regelmatig diverse activiteiten georganiseerd door de personeelsvereniging.

Bij deze fulltime functie (40u) horen uiteraard ook goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

· 25 vakantiedagen;

· Reiskostenvergoeding;

· Bijdrage pensioen (PMT) werkgever 50%;

· Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling (trainingen / opleidingen);

· Verse verkwikkende bonenkoffie.

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Mooi!

MPS Systems heeft de werving en selectie voor deze vacature exclusief uitbesteed aan Target the career company (www.target.nl). Voor meer informatie kun je contact opnemen met de verantwoordelijke consultant, Joo Ferwerda via 06-24175681 of jooferwerda@target.nl.